شرکت توسعه مجتمع‌های سیاحتی سپاهان «جایزه ملی ویژه مسئولیت اجتماعی» را دریافت کرد
  • دوشنبه 2 خرداد 1401
  • 447
  • 0
شرکت توسعه مجتمع‌های سیاحتی سپاهان «جایزه ملی ویژه مسئولیت اجتماعی» را دریافت کرد
شرکت توسعه مجتمع‌های سیاحتی سپاهان «جایزه ملی ویژه مسئولیت اجتماعی» را دریافت کرد

شرکت توسعه مجتمع‌های سیاحتی، فرهنگی و ورزشی سپاهان شهرداری اصفهان در چهارمین جایزه مسئولیت اجتماعی و پایداری بنگاه‌های اقتصادی، جایزه ویژه مسئولیت اجتماعی در حوزه جامعه را دریافت کرد.

به گزارش روابط عمومی شرکت توسعه مجتمع‌های سیاحتی، فرهنگی و ورزشی سپاهان شهرداری اصفهان، شرکت توسعه مجتمع‌های سیاحتی، فرهنگی و ورزشی سپاهان شهرداری اصفهان پس از چند ماه بررسی‌های کارشناسی و اعلام نظر تیم‌های ممیزی و بازرسان چهارمین جایزه مسئولیت اجتماعی و پایداری بنگاه‌های اقتصادی، جایزه ویژه مسئولیت اجتماعی در حوزه جامعه را دریافت کرد.

مراسم پایانی چهارمین جایزه مسئولیت اجتماعی و پایداری بنگاه‌های اقتصادی کشور، در مرکز همایش‌های بین‌المللی صداوسیمای تهران با حضور سیدعباس حسینی، معاون امور بانک، بیمه و شرکت‌های دولتی وزارت اقتصاد و دارایی، فرحناز ارفع، رئیس مرکز ملی فرش ایران، محسن پیرهادی، عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی ایران، شهباز حسن‌پور، نایب‌رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، امیر توحیدی، دبیر انجمن مدیریت کیفیت ایران، رئیس مرکز نوآوری جوانان کشور، نمایندگان مجلس، مدیران کل و مدیران عامل هلدینگ‌های بزرگ اقتصادی و صنعتی کشور، صنایع بین‌المللی و نمایندگان خارجی و همچنین اعضای هیئت داوران این دوره برگزار شد. 

در این جایزه مهم، پس از نزدیک به 3 ماه بررسی تخصصی بر اساس اظهارنامه‌های ارائه شده، حضور بازرسان ویژه و ممیزهای سازمانی و همچنین بررسی جزئیات فنی و اجرایی فعالیت‌های اجرا شده در کنار نظرسنجی‌های مختلف از ذینفعان مختلف و چهره‌های مردمی، شرکت توسعه مجتمع‌های سیاحتی، فرهنگی و ورزشی سپاهان شهرداری اصفهان به دلیل اقدامات موثر خود در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی توانست جایزه ویژه هیئت داوران در حوزه جامعه چهارمین جایزه مسئولیت اجتماعی و پایداری بنگاه‌های اقتصادی را پس از بررسی کمیته داوران و براساس شاخص‌های استاندارد، بین‌المللی و بومی به خود اختصاص دهد. 

نکته قابل توجه در این زمینه آنکه، در این دوره از جایزه، از مجموع 70 هلدینگ اقتصادی، صنعتی و اجرایی شرکت‌کننده، تنها 15 مجموعه جایزه ویژه را در بخش‌های مختلف دریافت کرده و بیش از 50 مجموعه تنها گواهی اهتمام به مسئولیت اجتماعی را دریافت کردند.

شرکت توسعه مجتمع‌های سیاحتی، فرهنگی و ورزشی سپاهان شهرداری اصفهان که در طول 3 ماه گذشته با فعالیت‌های شبانه‌روزی و بیش از 700 سرفصل اجرایی حوزه مسئولیت‌های اجتماعی، به اجرای بیش از 5 هزار عنوان شاخص در حوزه استانداردسازی و فعالیت‌های اجرایی سه ابرسازه مهم تفریحی شهر اصفهان اقدام کرده بود، توانست تندیس، لوح تقدیر و جایزه ویژه هیئت داوران را دریافت کند. از استان اصفهان تنها شرکت ملی گاز و همچنین شرکت توسعه مجتمع‌های سیاحتی موفق به کسب این جایزه شدند.

از جمله بنگاه‌های اقتصادی شرکت‌کننده در این جشنواره می‌توان به شرکت فولاد مبارکه اصفهان، شرکت پالایش نفت آبادان، شرکت پتروشیمی اروند، فولاد سنگان، بانک مسکن، شرکت فولاد هرمزگان، شرکت گاز استان اصفهان و سایر شرکت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی اشاره کرد. 

پذیرش مسئولیت اجتماعی می‌تواند به ایجاد وجهه مورد قبول اجتماعی بنگاه‌های اقتصادی کمک کند 

سیدعباس حسینی، معاون امور بانک، بیمه و شرکت‌های دولتی وزارت اقتصاد با بیان آنکه یک بنگاه اقتصادی علاوه برآنکه به سودآوری و درون خود نگاه می‌کند باید مسئولیتی نیز در قبال جامعه داشته باشد، اظهار داشت: اگر می‌خواهیم به پایداری بیشتری در فعالیت‌هایمان برسیم باید از نگاه صرف به درآمدهای مقطعی و چندساله به سمت توسعه گسترده ذی‌نفعانمان رویم. 

وی افزود: این موضوع هم کسب درآمد را در خود دارد و همه به جامعه توجه می‌کند که در این صورت پایداری  بقای یک سازمان افزایش می‌یابد. مسئولیت اجتماعی در ادامه خود انسان‌محوری را دارد که در صورت پرداخت بنگاه‌های اقتصادی به این موضوع پایداری همه‌جانبه اجتماعی به همراه آن می‌آید، باید به این موضوع توجه داشت که نگاه به نسل‌های آینده در این حوزه قرار می‌گیرد.

معاون امور بانک، بیمه و شرکت‌های دولتی وزارت اقتصاد با بیان آنکه هرآنچه نگاه بنگاه‌های اقتصادی به سمت رفتارهای مسئولانه‌تر و گسترده‌تر باشد، بقاء آن شرکت و آن سازمان برای زمان طولانی‌تری قابل تصور است بیان کرد: مسئولیت اجتماعی از منظر مسئولیت‌پذیرکردن رفتارهای بنگاه‌های اقتصادی یک حرکت پایدار است. نگاه به منافع بلندمدت در کنار توجه به منافع کوتاه مدت از دیگر مواردی است که موجب پایداری در بنگاه‌های اقتصادی می‌شود. پذیرش مسئولیت اجتماعی می‌تواند به ساخت، ایجاد برند و وجهه مورد قبول اجتماعی کمک کند. 

ده‌ها فعالیت ذیل 700 شاخص اصلی حوزه مسئولیت‌های اجتماعی در شرکت توسعه سپاهان

مهندس سعید ساکت، مدیرعامل شرکت توسعه مجتمع‌های سیاحتی، فرهنگی و ورزشی شهرداری اصفهان در حاشیه این رویداد بین‌المللی اظهار داشت: یکی از مهم‌ترین رویکردهای شرکت، توجه به زیرساخت‌های مورد نیاز در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی و توجه به نیازهای اساسی و مهم ذینفعان شرکت به شمار می‌رود.

وی با بیان اینکه اصلاح رویکردهای سنتی و حرکت به سمت رویکردهای نوین در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی از اهمیت بسیاری برخوردار است، اظهار داشت: شرکت توسعه مجتمع‌های سیاحتی، فرهنگی و ورزشی سپاهان شهرداری اصفهان در 3 ماه منتهی به پایان سال، با بیش از ده‌ها فعالیت اساسی ذیل 700 شاخص اصلی حوزه مسئولیت‌های اجتماعی، نزدیک به 5 هزار اقدام به منظور استانداردسازی 2 ابرسازه مهم تفریحی شهر اصفهان و بازی‌های روباز مجموعه شهر رویاها کرد.

مدیرعامل شرکت توسعه مجتمع‌های سیاحتی، فرهنگی و ورزشی شهرداری اصفهان بیان کرد: همچنین توجه به نیازهای اساسی مردمان جهانشهر اصفهان، گردشگران داخلی و همچنین گردشگران خارجی این شهر تاریخی در دستور کار قرار گرفته و اقدامات زیرساختی قابل توجهی در این خصوص انجام شده است.

وی اضافه کرد: این رویکرد در سایر بخش‌های شرکت نیز ساری و جاری شده و بدون شک در ماه‌های آینده نیز، فعالیت‌های صورت گرفت در این زمینه و به منظور تعالی ساختاری و سازمانی شرکت، تداوم خواهد داشت.

ساکت ادامه داد: اصلاح ساختار سازمانی، بهبود فرایندها، اصلاح فرایندهای اجرایی و اقتصادی و توجه کامل به ذینفعان شرکت، از جمله مهمترین اقدامات صورت گرفته در این زمینه به شمار می‌رود. 

وی خاطرنشان کرد: بر اساس اعلام هیئت داوران در فرایند ارزیابی پوشش گسترده خدمات تفریحی به بیش از نیم میلیون نفر و رضایت مشتریان به همراه اقدامات الکترونیک و ارتقای خدمات و ارائه علمی و دقیق محتوا مطابق سرفصل‌های مورد انتظار این جشنواره از دلایل کسب جایزه ملی و تندیس ویژه جشنواره به شمار می‌رفت. 

فعالیت در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی به معنای حرکت و جهش در کشور است

تایماز سیدمصطفایی، دبیرکل چهارمین جایزه مسئولیت اجتماعی و پایداری بنگاه‌های اقتصادی در این جشنواره اظهار داشت: 6 سال است که از آغاز فعالیت دبیرخانه جشنواره مسئولیت اجتماعی می‌گذرد که تداوم این جشنواره تاکنون به معنای حرکت و جهش در کشور است که چیزی جز پایداری، عدالت اجتماعی و مسئولیت‌های اجتماعی نیست. 

وی با بیان آنکه مهم است که بدانیم هدف از برنامه‌های نهادها و بنگاه‌های اقتصادی در راستای مسئولیت اجتماعی‌شان چیست افزود: امیدواریم نگاه‌ها به سمت پایداری رود چرا که جایزه مسئولیت اجتماعی تنها یک بهانه است. بنگاه‌های اقتصادی به عنوان موتورهای محرک اقتصاد کشور امروز حضور دارند، همچنین آنها در 2 سال بحران همه‌گیری ویروس کرونا در کنار جامعه محلی و ذی‌نفعان‌شان حضور داشتند و اکنون در حال سپری کردن بحران اقتصادی که از آن به عنوان جراحی اقتصادی یاد می‌کنند هستند. 

دبیرکل چهارمین جایزه مسئولیت اجتماعی و پایداری بنگاه‌های اقتصادی گفت: بیش از 70 شرکت که کنشگر اقتصادی هستند در این جشنواره حضور یافتند که امیدواریم مسئولیت‌های اجتماعی را در استراتژی کلان مجموعه‌ها و سازمان‌هایشان شاهد باشیم. 

70 شرکت در این جشنواره مورد بررسی قرار گرفتند

مرتضی بهنام رئیس کمیته داوران چهارمین جشنواره مسئولیت‌پذیری اجتماعی و پایداری بنگاه‌های اقتصادی اظهار داشت: کمیته داوران چهارمین جایزه مسئولیت اجتماعی و پایداری بنگاه‌های اقتصادی حدود 8 ماهی است که همزمان با آغاز دبیرخانه شکل گرفته که در این مدت توانستیم 70 شرکت را مورد بررسی و ارزیابی قرار دهیم. 

وی با اشاره به جایزه این جشنواره به عنوان یکی از استانداردترین جوایز حوزه مسئولیت اجتماعی در ایران و دنیا افزود: در سال‌های گذشته ارتباطات خوبی با اتحادیه اروپا برقرار کرده و داشته‌ایم، اما علاوه بر تحریم‌های موجود شرایط مناسبی برای تداوم روابط ایجاد نشده است. 70 شرکت را با چارچوب‌های استاندارد جهانی مسئولیت‌های اجتماعی توانستیم طی فرمهای خوداظهاری ارزیابی کنیم که در ادامه روند ارزیابی‌ها ارزیابانی به طور حضوری به منظور مطابقت اسناد با عوامل فیزیکی و میدانی در بنگاه‌های اقتصادی حضور یافتند که نتایج خوبی به همراه داشت.

مسئولیت‌پذیری اجتماعی به معنای سرمایه‌سازی در منابع انسانی و مسائل اجتماعی است

فرحناز ارفع رئیس مرکز ملی فرش با اشاره به وضعیت سخت اقتصادی کشور پیرامون مسئولیت‌پذیری اجتماعی بنگاه‌های اقتصادی اظهار داشت: اخلاق‌مداری در کسب‌وکار همان مسئولیت‌پذیری اجتماعی است. پیش از این سود کسب‌وکارها در مسئولیت‌پذیری اجتماعی از طریق ترازنامه مالی تعیین می‌شد، اما امروزه که نشان csr به شرکت‌ها داده شد شاهدیم که اینجا دیگر ترازنامه مالی برای یک شرکت سود محسوب نمی‌شود و حقوق شهروندی، حقوق بشر، رهبری سازمانی، محیط زیست و رعایت‌های مباحث زیست محیطی، عدم آلودگی هوا و سایر این موارد همگی به عنوان شاخص‌های مسئولیت‌پذیری اجتماعی است. 

رئیس مرکز ملی فرش تصریح کرد: در گذشته هنگامی که حرف از مسئولیت اجتماعی به میان می‌آمد ذهن همه به سمت انجام فعالیت‌های خیرخواهانه می‌رفت، درحالیکه مسئولیت‌پذیری اجتماعی ورای اقدامات خیرخواهانه است و به معنای سرمایه‌سازی در منابع انسانی و مسائل اجتماعی است. مسئولیت‌پذیری اجتماعی یعنی فروش بیشتر و در بازارهای رقابت جهانی در محصولات مشابه در جهان بتوان اقتدار بیشتری داشته و به حیات اقتصادی ادامه داد. 

نباید لحظه‌ای در اجرای مباحث مرتبط با مسئولیت اجتماعی تعلل کرد 

سیداحمد علوی، عضو شورای اسلامی شهر تهران و رئیس ستاد سمن‌های تهران اظهار داشت: توجه به مقوله مسئولیت اجتماعی با رویکرد آینده‌نگرانه نه تنها در شرایط فعلی، سیاستی هزینه‌بر تلقی نشده بلکه می‌تواند در همه ابعاد به شهر کمک کند و به نوعی سرمایه‌گذاری اجتماعی تلقی شود. به جرأت می‌توان گفت که ساخت مساجد و مدارس در اقصی نقاط کشور به دست خیرین از جمله موفقیت‌هایی است که درک مسئولیت اجتماعی به توسعه این فرهنگ خداپسندانه کمک کرده است. 

وی گفت: ما با الهام گرفتن از این الگو باید چنین رویه‌ای را در حل مسائل و چالش‌های کلانشهر تهران به کار گیریم. برخی مسئله مسئولیت اجتماعی را ساده می‌انگارند در صورتی که موضوعی بسیار پیچیده است و مدیران باید دیدگاهی کلان داشته باشند. 

انتهای پیام/

نظرات کاربران پیرامون این مطلب

انصراف از پاسخ به کاربر